Regelendring barnefotball!

Oppdater deg her!

Vedrørende regelendringer sesongen 2015:

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund (NFF) har vedtatt regelendringer for 2015 i barnefotballen som følger:

1) Tilbakespill

Det innføres på alle nivåer og alle spillformer at keeper ikke kan ta ballen med hendene ved tilbakespill fra spiller på eget lag. Det fremmer utvikling av fotballferdigheter hos både utespillere og keepere, og er mer i samsvar med de spillformene som venter etter 12 års klassen. «Spilles ballen (med foten) med vilje tilbake til egen målvakt, og denne tar ballen med hendene innenfor eget straffesparkfelt, skal det påpekes at dette ikke er lovlig. Deretter skal målvakten få spille ballen ut på vanlig måte. Skjer dette gjentatte ganger, skal motstanderen tildeles et frispark fra midtlinjen».

2) Målspark /målkast / ballen i spill

Det tillates at keeper etter redning kan kaste/sparke ballen over midtlinjen for derved å oppnå
hurtig igangsetting av angrep i bakrom/mellomrom. Dette innføres fra syverfotball (gjelder
ikke 5-er-fotball)
«Målspark/målkast tas hvis hele ballen går ut over mållinjen utenfor målet. Ved målspark/målkast kan ballen spilles/kastes ut av straffesparkfeltet uten at den må ligge på bakken. Motstander må være utenfor pressfri sone ved målspark/målkast. Det er ikke lov å kaste eller spille ballen over midten ved målspark. Hvis dette skjer skal det dømmes frispark til motparten fra der ballen passerer midtstreken. Det er lov å kaste eller spille ballen over midten når målvakten skal frigjøre ballen etter redning»

Det er følgelig ikke tillatt for klubbene å fravike fra ovennevnte regler selv om klubbene seg i mellom før kampstart «skulle bli enige om noe annet».

Vennlig hilsen INDRE ØSTLAND FOTBALLKRETS
Svein-Erik Edvartsen Fagansvarlig dommere